Ręcznie rzeźbione śniadanka tematyczne, zrobione w całości z jadalnych składników. Zapraszam do oglądania i komentowania! Ania W.
niedziela, 24 lutego 2013
187. KRASNAL HAŁABAŁA
Krasnal Hałabała - bohater książki "Z przygód krasnala Hałabały", autorstwa Lucyny Krzemienieckiej, wydana po raz pierwszy w 1936 r. Patron wielu przedszkoli. Do wykorzystania - sałata lodowa, serek zabarwiony burakiem, żurawina zbierana jesienią przez Rysia, zalegająca w lodówce, jako nos i guziki. Wszystko, co jest w lodówce nada się na różne części ciała i garderoby.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
a podstawka kapelusza to co - pasztet? Bardzo ladnie, zwlaszcza ta salata lodowa mi tu pasuje, bo wiesz, ze ja lubię wykorzystywanie gotowych warzyw i kształtów.
OdpowiedzUsuńZadałaś mi trochę ćwieka z tym pasztetem, aż sprawdziłam na szkicu co to jest. Byłam przekonana, że to włosy, ale one są zółte, więc pasztet to takie upiększenie kapelusza, taki pióropusz, a spod niego wystają żółte włosy, czego nie zaznaczyłam. Przepraszam, to poważne niedociągnięcie :)))
Usuń