Jak widać jest sezon na jagody. Zrobiłabym dżemików jagodowych, ale trochę drogie - 15 zł za słoik (ok.55 dkg), więc kilogram wychodzi po prawie 30 zł. Moje dziewczyny mogą tylko popatrzeć, przykro, ale nic nie poradzę. W "produkcji" krecika wykorzystałam serki zabarwione oprócz jagód - burakiem i majerankiem.
Słodki jest :)
OdpowiedzUsuńBardzo kochany krecik. A ogorki jak tam stoja u Was? Bo ten ostatni sloik, to poszedl na raz jako rarytas i bardzo chetnie przyjmiemy wiecej :-)
OdpowiedzUsuń(mało brakowało, a wrzucialabym ten komentarz z pracowego bloga jako Gel Fireplaces... :-)
Ze dwa słoiki by się znalazły,zrobiłam naprawdę sporo, ale nam poszły ze względu również na potrzeby śniadankowe, tylko czym je wysłać, balonem? Na sezon ogórkowy przyjdzie jeszcze trochę poczekać.
Usuń