Strony

czwartek, 21 czerwca 2012

126. KRECIK

Jak widać jest sezon na jagody. Zrobiłabym dżemików jagodowych, ale trochę drogie - 15 zł za słoik (ok.55 dkg), więc kilogram wychodzi po prawie 30 zł. Moje dziewczyny mogą tylko popatrzeć, przykro, ale nic nie poradzę. W "produkcji" krecika wykorzystałam serki zabarwione oprócz jagód -  burakiem i majerankiem.

3 komentarze:

  1. Bardzo kochany krecik. A ogorki jak tam stoja u Was? Bo ten ostatni sloik, to poszedl na raz jako rarytas i bardzo chetnie przyjmiemy wiecej :-)

    (mało brakowało, a wrzucialabym ten komentarz z pracowego bloga jako Gel Fireplaces... :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ze dwa słoiki by się znalazły,zrobiłam naprawdę sporo, ale nam poszły ze względu również na potrzeby śniadankowe, tylko czym je wysłać, balonem? Na sezon ogórkowy przyjdzie jeszcze trochę poczekać.

      Usuń