Strony

niedziela, 24 czerwca 2012

129. BONIFACY I FILEMON

Znów jagody, kupiłam jednak 3 słoiki i zrobię dżemiki, bo skąd wezmę zimą ciemny składnik śniadankowy.

3 komentarze:

  1. Filemon ma bardzo Filemonowate oczy :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. To śniadanko było już miesiąc temu, ale tak przeglądam i chciałam zapytać, czy najpierw powstają obwódki, czy to, co w środku? Bo bardzo kształtne są wszelkie postaci, a i talerze nieubrudzone, co tu akurat widać bardzo wyraźnie :) A tak w ogóle to z czego są oczy filemonowe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pierwsze pytanie- co pierwsze. Otóż tu akurat obwódki powstały na końcu, bo jagody(odcedzone z soku) były zmieszane z serem. Gdy używam samych zmiażdżonych jagód, to najpierw robię obwódki ze śliwki, a potem je wypełniam i to na samym końcu. W odwrotnej kolejności jagody spływają.
      Przyznam się, że nie wiem który to Bonifacy a który Filemon. Ten czarny oczy ma z paprykarza, a ten biały z sałaty lodowej, która nie przemaka innymi kolorami.

      Usuń