To śniadanko było już miesiąc temu, ale tak przeglądam i chciałam zapytać, czy najpierw powstają obwódki, czy to, co w środku? Bo bardzo kształtne są wszelkie postaci, a i talerze nieubrudzone, co tu akurat widać bardzo wyraźnie :) A tak w ogóle to z czego są oczy filemonowe?
Pierwsze pytanie- co pierwsze. Otóż tu akurat obwódki powstały na końcu, bo jagody(odcedzone z soku) były zmieszane z serem. Gdy używam samych zmiażdżonych jagód, to najpierw robię obwódki ze śliwki, a potem je wypełniam i to na samym końcu. W odwrotnej kolejności jagody spływają. Przyznam się, że nie wiem który to Bonifacy a który Filemon. Ten czarny oczy ma z paprykarza, a ten biały z sałaty lodowej, która nie przemaka innymi kolorami.
Filemon ma bardzo Filemonowate oczy :-)
OdpowiedzUsuńTo śniadanko było już miesiąc temu, ale tak przeglądam i chciałam zapytać, czy najpierw powstają obwódki, czy to, co w środku? Bo bardzo kształtne są wszelkie postaci, a i talerze nieubrudzone, co tu akurat widać bardzo wyraźnie :) A tak w ogóle to z czego są oczy filemonowe?
OdpowiedzUsuńPierwsze pytanie- co pierwsze. Otóż tu akurat obwódki powstały na końcu, bo jagody(odcedzone z soku) były zmieszane z serem. Gdy używam samych zmiażdżonych jagód, to najpierw robię obwódki ze śliwki, a potem je wypełniam i to na samym końcu. W odwrotnej kolejności jagody spływają.
UsuńPrzyznam się, że nie wiem który to Bonifacy a który Filemon. Ten czarny oczy ma z paprykarza, a ten biały z sałaty lodowej, która nie przemaka innymi kolorami.